Αχλάδιες

 

Πολλαπλασιαστικό Υλικό: ΣΠΟΡΟΦΥΤΟ & Μοσχεύματα

Αποστάσεις Φύτευσης Δενδρυλλίων:

  • σε Παλμέττα 2Χ3,6m (138 δέντρα ανα στρέμμα)
  • σε Πυραμίδα 2,5Χ3,6m (111 δέντρα ανα στρέμμα)
  • σε Άτρακτο 2Χ3,3m (151 δέντρα ανα στρέμμα), 7Χ7m (20 δέντρα ανα στρέμμα) και 5Χ5m (40 δέντρα ανα στρέμμα)

 

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

 

 

 

 

 

 ΚΟΝΤΟΥΛΑ

 

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο – στρογγυλό, συνήθως με σαρκώδη ποδίσκο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα. Η σάρκα είναι μέτρια συνεκτική, λευκή, χυμώδης, γλυκειά, αρωματική, με λιθοκύτταρα

 

 

 

 

 

15/7

 

 

 

 

 

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

 

ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

 

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα και κόκκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά.  

 

 

 

25/7

 

 

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

 

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ

 

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα κωδωνοειδές. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος με πρασινοκίτρινο χρώμα. Η σάρκα είναι λευκή, πολύ χυμώδης, γλυκειά, λίγο υπόξινη και αρωματικήΠροσαρμόζεται καλύτερα στα νοτιότερα διαμερίσματα της χώρας.

 

 

 

 30/7

 

  

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

 

  

ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

 

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-κυδωνόμορφο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα και κόκκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος και με πολυάριθμα μαυροκόκκινα στίγματα. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, αρωματική και γευστική. Ωριμάζει τον Αύγουστο και συντηρείται καλά. Θεωρείται η πιο διαδεδομένη ποικιλία αχλαδιάς στον κόσμο, είναι κατάλληλη για επιτραπέζια χρήση και εκλεκτή για κονσερβοποίηση.

 

 

 

 

 

5/7

 

 

 

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

 

 

  

ΧΑΙΛΑΝΤ

 

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι μέτρια παχύς, χρώμα κίτρινο με ελαφρά μαυροκόκκινη απόχρωση και ανοιχτοκόκκινη στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μέτρια συνεκτική, χυμώδης, γλυκειά, με ευχάριστη γεύση και αρωματική.  Έχει πολύ καλή συμβιβαστότητα με την κυδωνιά. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη παραγωγική σταθερότητα και μέτρια ανθεκτικότητα στη σκωρίαση. Ως προς την ανθοφορία χαρακτηρίζεται ως μεσόψιμη. Θεωρείται πολύ καλή ποικιλία για την παρασκευή κονσερβών εκλεκτής ποιότητας και συνιστάται η καλλιέργειά της ανεπιφύλακτα.

 

 

 

 

 

10/8 

 

 

 

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

 

ΑΜΠΑΤΕ ΦΕΤΕΛ

 

Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο-επίμηκες. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με ανοιχτό κίτρινο χρώμα και με μαυροκόκκινη απόχρωση κυρίως στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μέτρια συνεκτική, χυμώδης, γλυκειά και αρωματική.  Θεωρείται πολύ ευαίσθητη στη χλώρωση και για αυτό αποφεύγεται να καλλιεργείται σε εδάφη με μεγαλύτερη περιεκτικότητα ενεργού ασβεστίου.

 

 

  

25/8

 

 

Από αρχές Νοέμβρη έως τέλη Μαρτίου

 

*Δεν εμβολιάζονται όλες οι αναφερόμενες ποικιλίες απο τα φυτώρια μας 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus